Citronu uzlējums.

Sastāvs: 6 gb. Citroni, 1 gb. citrona miziņa, 0,5 l. degvīns, 250 gr. cukurs, 1 gl. ūdens.

Pagatavošana

Citronus kārtīgi nomazgā, nosusina, no viena citrona noņem plānu mizas kartiņu ar mizojamo nazīti, pārgriež to uz pusēm un izspiež sulu. Uzvāra sīrupu no ūdens un cukura un atdzesē. No atlikušiem citroniem noņem mizu un apgriež mizas baltumus tā lai paliek tīrs citrons un tam nebūtu rūgtuma no mizas. No šiem citroniem mizas metam ārā. Iegūtos tīros citronus ar nazi sasmalcina nelielos gabaliņos. Stikla traukā (burciņā) ievietojam iepriekš sagatavoto viena citrona plāno miziņu un sasmalcinātos citronus. Pārlejam ar degvīnu un iepriekš gatavoto sīrupu, apmaisām un uzliekam vāciņu. Liek ledusskapī uz 4 dienām. Kad uzlējums nostāvējis 4 dienas to izkāš caur sietu un ar stampa palīdzību izspiež visu sulu no citroniem, visu apmaisām. Citronu uzlējumu uzglabā ledusskapī.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt