Cepti nēģi

Sastāvs:

Pagatavošana

Nēģus, ja tie vēl dzīvi, ieber maisiņā un nosloga, lai tie nobeigtos. No sloga izņemtus nēģus sakaisa ar un noslauka ar drāniņu liekās gļotas. Uz sausas, sakarsētas pannas nēģus novieto cieši blakus un cep 5-8 minūtes, tad apgriež un cep vē 4-5 minūtes. Izceptam nēģim liecot jālūst, tas nedrīkst būt sīksts un nedrīkst būt arī apdedzis, jo tad tas būs rūgts. Gatavos nēģus saliek trauciņā blīvi kārtās. Verdošam ūdenim krāsas dēļ pielej dabiskās tējas vai dedzināta cukura izvilkumu un pārlej ceptiem nēģiem, uzliek slogripu, slogu un novieto aukstumā. Ja nēģus vēlas planākus, tos pēc cepšanas ar koka veltni saspaida un tad sakārto traukā. Blīvējot nēģus traukā, starp rindām iekaisa sāli. Trauku izvēlas koka vai metāla, jo nēģi jānosloga ar smagu slogu. Nēģus var cept arī speciāli izgatavotos režģos vai stiepļu pinumā, krāsnī uz oglēm. Šādā gadījumā nēģus saliek uz režģiem blīvi ar astēm uz vidu, lai tās neapdeg un nēģi jāapgriež. Ja režģi dubulti un tiem piestiprināts rokturis, tad režģus pēc noteikta laika apgriež un turpina cepšanu, līdz tie gatavi, t.i., pārlokot lūst.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt