Cepta zoss

Sastāvs: 1 zoss, āboli, 1 ēdamkarote paegļu ogu, milti, sāls, margarīns.

Pagatavošana

Iztīrītu, nomazgātu zosi ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli, saberztām paegļu ogām, tad piepilda ar āboliem, liek uz pannas, uzlej ūdeni, ievieto cepeškrāsnī un cep, bieži aplaistot ar pannas šķidrumu. Pēc apmēram 1,5 līdz 2 stundām, kad cepetis brūns, mīksts, tam uzlej nedaudz auksta ūdens (būs trauslāka ādiņa), izņem no krāsns. Mērci pagatavo no pannas šķidruma, uztumējot to ar miltiem. Zosi pasniedz sadalītu gabalos, ar ceptiem āboliem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt