Cāļa buljons ar klimpām

Sastāvs: Cālis, 4l ūdens, pētersīļu sakne, sviests, 5 burkāni, 300 mll piena, 2 olas, milti, krejums, sāls.

Pagatavošana

Sagriež cāli pamazos gabalos un uzliek vārīties ar 4 I auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, pētersīļsakni un karoti sviesta, izvāra gaļu pusmīkstu pieliek 5 iegareni sagrieztus burkānus un vāra tālāk, pie kam pa to laiku ar 1,5 glāzēm piena, miltiem, divām olām un sāli sataisa pabiezu klimpu mīklu. Tikko gaļa mīksta, ar karoti ielaiž buljonā mazas klimpiņas un nogaida, tās augšā uznākam. Buljona bļodas dibenā, kad jāpasniedz galdā, var ieliet pāris karotes sakulta skāba krējuma.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt