Burkānu un ābolu salāti

Sastāvs: 500 g burkānu, 500 g ābolu, 30 g mārrutku. Pārlējumam litrs ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 2—3 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Sulīgus burkānus rūpīgi nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās. Labāk ņemt skābus ābolus, vislabāk Antonovkas šķirnes, tos nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.

Mārrutku sakni nomazgā, notīra un sarīvē uz smalkās rīvītes. Visus trīs komponentus samaisa kopā un ar ēdamkaroti sapilda izkarsētā burkā.
Sagatavo pārlējumu: uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra. Sagatavotas burkas pārlej ar verdošu sāls un cukura ūdeni tā, lai šķidrums pārsegtu salātus. Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80 - 85°C temperatūrā, 0,5 litru burkas 10-15 minūtes, litra burkas - 15 - 20 minūtes.
Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalčē, apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu. Ļauj burkām atdzist. Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu, tiem pieliek krēiumu un zaļumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt