Burkāni mērcē

Sastāvs: 1 kg. burkānu, 120 g sviesta, 1 ēd. k. miltu, 1 gl. krējuma, sāls, cukurs.

Pagatavošana

Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos. Katlā izkausē daļu no sviesta, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz ūdens vai buljona, pieliek sāli, cukuru un aizvākotā traukā izsautē līdz burkāni būs mīksti. Pagatavo mērci 2-3 ēd.k. izkausētā sviestā apcepj 3 ēd.k. miltu, atšķaida ar 1 gl. krējuma, lēni pavāra, pievieno sāli pēc garšas. Mīksti izsautētos burkānus pārlej ar mērci, apmaisot uzvāra, nogaršo un pēc vajadzības papildina sāli vai cukuru. Lieto kā piedevu teļa gaļas ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt