Bumbieru kompots

Sastāvs: 150 g bumbieru, 100 g ūdens, 20 g cukura, 25 g vīna, 25 g riekstu, 25 g saldā krējuma(35%).

Pagatavošana

Bumbierus nomizo, liek etiķa vai citronskābes ūdenī, lai nekļust tumši, un pārgriež uz pusēm, izdobj sēklotni. Miziņām un sēklotnēm pārlej ūdeni, vāra 5-10 minūtes un izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, uzvāra, liek bumbierus un vara, līdz tie mīksti. Bumbierus no sīrupa izņem, sakārto kompota traukā, pārlej ar izkāstu sīrupu, kuram pieliets vīns, un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Pasniedz atdzisušu, ar saputotu krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt