Bumbieru ievārījums.

Sastāvs: Bumbieri — 1,5 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1,5 kg, citrons 1/2 gab.

Pagatavošana

Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupu izkāš, atlej atpakaļ katlā, uzvāra, pievieno bumbieru šķēlītes un vāra uz lēnas uguns, nosmeļot putas, kamēr bumbieri kļūst caurspīdigi. Tad tos ar putu karoti izņem no sīrupa un sīrupu ievāra biezāku. Gatavo sīrupu savieno ar izvārītiem bumbieriem un atdzisušu sapilda labi iztīrītās, iepriekš izkarsētās stikla burkās.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt