Brūna pamatmērce

Sastāvs: 20 g sviesta, 20 g sīpolu, porcija garšvielu, 20 g miltu; 1/2 l brūna gaļas buljona, pipari, sāls.

Pagatavošana

Sviestu izkausē, un tajā mīkstus izsutina kantainos gabaliņos sagrieztus sīpolus līdz ar garšvielām, pēc tam pieber miltus un, uz brūnina brūnganus. Pa lāsei šķidrumu klāt pielejot, mērci ievāra līdz pusei, un tad to nogaršina, izlaiž caur sietiņu un noliek siltā vietā. Piedevām šādā mērcē var likt gurķus, sēnes, un tā joprojām, ik reizi dabūjot citu garšu. Jo ilgāk mērci vāra, jo labāk tajā milti ievārās.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt