Brūkleņu skābēšana

20 kg brūkleņu, Pārliešanai 10 litri ūdens, 600 g cukura, 50 g sāls, 15 g kanēļa, 5 g krustnagliņu.

Skābēšanai lieto skaistas, lielas, gatavas ogas.

Brūklenes pārlasa, noskalo aukstā ūdenī, notecina uz sieta, ievieto piemērotā traukā (2—3 litru stikla burkā) un pārlej ar atdzesētu šķidrumu. Pārliešanai ūdeni kopā ar garšvielām uzvāra un atdzesē. Starp brūkleņu ogām var ielikt nedaudz šķēlēs sagrieztu skābu ābolu, kuri nokrāsojas rožainā krāsā, salāti kļūst vispusīgāki un izskatīgāki. Brūklenes skābē kā parasti: sākumā trauku novieto telpā ar augstāku temperatūru, vēlāk telpā, kur temperatūra ir +5°C.
Skābētas brūklenes ir lieliski salāti meža putnu un dzīvnieku gaļas cepešiem.
Tāpat var skābēt ari dzērvenes, tikai tās ir asākas, skābākas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt