Brūkleņu ievārījums ar plūmēm.

Sastāvs: Brūklenes — 3 kg, āboli — 0,5 kg, plūmes — 1 kg, krustnagliņas — pēc garšas, pomeranču miza — pēc garšas, kanēlis — pēc garšas, cukurs — 2 kg.

Pagatavošana

Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas.

Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšas vielām vāra, kamēr ievārījums gatavs.

Labi iztīrītos māla podos pilda karstu brūkleņu ievārījumu 2—3 pirksti biezā kārtā. Virs ievārījuma liek vienā kārtā gatavas, veselas, tīras plūmes (ja plūmes nepieciešamas mazgāt, tad pēc nomazgāšanas rūpīgi jānotecina no ūdens un izžāvē, lai tās būtu pilnīgi sausas).

Virs plūmēm liek ievārījumu tikpat biezā kārtā kā pirmo reizi un tā atkārto, līdz trauks pilns. Virsējā kārtā uzpilda brūkleņu ievārījumu.

Atdzisušu ievārījumu pārkaisa pirksta biezā kārtā ar cukuru un nosien ar pergamentpapīru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt