Brucinātas mīklas krēpeles ar smadzeņu pildījumu

Sastāvs: Mīklai: 1/3 l piena, 50 g sviesta. 225 g miltu, 5 olas; pildījumam: 400 g teļa smadzeņu, 50 g sviesta, sāls, pipari, tauki.

Pagatavošana

Pienu uzvāra ar sviestu, klāt pieber miltus, un kuļ mīklu tik ilgi uz uguns, līdz tā atlīp no katla. Kad mīkla atdzisusi, tajā pamazītiņām iemaisa olas, un tad kuļ, līdz mīklā metas burbuļi, pēc kam izveido apm. rieksta lieluma mīklas lodītes un karstos taukos apvāra brūnas. Pildījumam pa to starpu uzvāra notīrītas teļa smadzenes, ar izkausētu sviestu, piemetot piparus un sāli. Taukos apvārītajām mīklas lodītēm pa pusei izdobj iekšu, un katrā lodītē iepilda pa tējkarotei pildījuma, pēc tam tās sakrauj piramīdē uz sasildītas bļodas un pasniedz galdā pie buljona (vai arī uzkodām).

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt