Borščs

Sastāvs: 1,5 l ūdens vai buljona, 1 neliela biete, 100 g kāpostu, sīpoli, burkāni, 200 g kartupeļu, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 1 ābols vai citronskābe, 1 tējkarote miltu, cukurs, zaļumi, sāls.

Pagatavošana

Bietes borščam var sagatavot dažādi. Tās var vārīt veselas, var izcept cepeškrāsnī, var sasmalcināt salmiņos, apcept taukvielā un pēc tam, pievienojot šķidrumu un skābi, izsautēt. Pieņemsim, ka šoreiz bietes izvāra veselas. Ūdenī vai buljonā liek vārīties salmiņos sagrieztus kāpostus. Burkānus sarīvē skaidās uz sakņu rīves, sīpolus sakapā, abus taukvielā apcep, pievieno zupai. Kartupeļus griež stienīšos, liek zupā un visas saknes vāra, kamēr mīkstas. Izvārītās bietes notīra, sagriež salmiņos vai sarīvē rupjās skaidās, pievieno zupai. Lai zupa būtu tumīgāka, var pievienot taukvielā apceptus miltus. Garšas uzlabošanai pievieno taukvielā saceptu tomātu pastu vai biezeni. Patīkamu saldskābu garšu dod pierīvēts ābols. Ja ābola nav, tā vietā pieliek nedaudz skābas sulas (jāņogu vai dzērveņu) vai citronskābi, etiķi. Labs borščs ir koši sarkans, saldskābs. Ja krāsa bāla, var gatavai zupai pievienot biešu sulu. To iegūst, sarīvējot bietes un izspiežot sulu. Boršču pasniedz ar skābu krējumu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt