Biskvīta torte

Sastāvs: 10 olas, 250 g cukura, 200 g kviešu miltu, 25 g kartupeļu cietes, 1 citrons. Sīrupam: 100 g ūdens, 50 g cukura, 10 g konjaka. Pildījumam: 1. Sviesta krēmam: 150 g cukura, 1 ola, 150 g piena, 300 g sviesta, vaniļa, 25 g kakao, 150 g augļu biezeņa.

Pagatavošana

Sastāvs: Greznošanai: krēms, augļi vai ogas.

Pagatavošana

Pagatavoto biskvīta mīklu, liek tortes veidnē un cep. Izceptu biskvītu no veidnes izņem un atstāj 8-10 stundas. Sīrupa sagatavošana: Ūdeni ar cukuru uzvāra, atdzesē, pievieno garšai konjaku vai rumu. Sviesta krēma pagatavošana: Katliņā samaisa cukuru ar sakultām olām, vienu trešdaļu no paredzētā piena daudzuma un karsē, pamazām pielejot pārējo piena daudzuma un karsē, pamazām pielejot pārējo pienu, uzvāra un, pa reizei apmaisot, vāra apmēram 5 minūtes, līdz sāk sabiezēt. Tad iegūto maisījumu atdzesē līdz 20°. Sviestu samaisa, pielej pakāpeniski atdzesētu maisījumu, pievieno vaniļu un puto, līdz izveidojas vienveidīga masa. Biskvītu sagriež trijās daļās. Vienu plāksnes griezumu samitrina ar sīrupu, pārklāj ar krēma kārtiņu. Tad pārliek otru plāksni, pārziež ar augļu biezeni vai ievārījumu, pārliek trešo plāksni, samitrina un pārziež ar krēmu. Malas nolīdzina, pārziež ar krēmu, apkaisa ar biskvīta drupatām, kas iegūtas, biskvīta atgriezumus izkaltējot un saberžot. Torti grezno ar krēmu, cukura sīrupā vārītiem augļiem vai ogām. Krēmam, ko lieto greznošanai, pievieno kakao pulveri vai saberztu šokolādi, sabrūninātu cukuru vai jāņogu sulu. Torti liek uz paliktņa un pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt