Bifšteks

Sastāvs: 800 g liellopu gaļas fileja, 100 g žāvēta cūkas speķa, 1 ēdamkarote tauku un sviesta, 2 sīpoli, sāls, garšvielas.

Pagatavošana

Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs. Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas, pievieno nedaudz sviesta un, kad speķis no vienas puses apcepies, šķēles apgriež, pievieno ripās sagrieztus sīpolus un turpina cept, līdz sīpoli kļūst dzeltenbrūni. Bifšteku pasniedz ar sīpoliem un speķa šķēlītēm; piedevas: cepti kartupeļi, salāti. Bifšteku var pasniegt ar ceptu olu vai olu kulteni.

bifšteks
bifšteks

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt