Biešu zupa ar cīsiņiem

Sastāvs: 1 - 1,5 l ūdens vai buljona, 2 bietes, 1 sīpols, burkāni, pētersīļi, 50 g taukvielas, 1—2 tējkarotes miltu, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, sāls, cukurs, skābe (citronu sula, citronskābe, dzērveņu sula vai etiķis), 200 g cīsiņu, zaļumi.

Pagatavošana

Ar mizu vārītas bietes nomizo, sarīvē skaidās vai sīkāk. Taukvielā apcep sasmalcinātus burkānus, sīpolus, bietes un izkarsē kviešu miltus. Visu liek katliņā, pārlej ar verdošu buljonu vai ūdeni un vāra, līdz saknes mīkstas. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un skābi. Zupai jābūt patīkami saldskābai. Pasniedzot zupā ieliek gareniski vai ripiņās sagrieztus vārītus cīsiņus, krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.

Biešu zupa ar cīsiņiem
Biešu zupa ar cīsiņiem

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt