Biešu un ābolu salāti.

Sastāvs: 500 g ābolu, 500 g biešu, 20 g sīpolu. Marinādei litrs ūdens, 2 kanēļa miziņas, 100—150 g cukura, 10 g sāls, 5 g citronskābes.

Pagatavošana

Galda bietes novāra kā parasti ar visu mizu. Atdzesētas bietes nomizo un sagriež 1 cm lielos gabalos. Skābus ābolus nomazgā, Izgriež serdi, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Notīra sīpolus un sīki sasmalcina. Visas trīs sastāvdaļas samaisa un sapilda burkā. Pārlej ar marinādi.

Ar karstu marinādi pārlietos salātus pasterizē. Burku noslēgšanai var lietot arī plastmasas vāciņus. Pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 8 minūtes, litra burkas 10-12 minūtes.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt