Biešu kaviārs

600 g galda biešu, 100 g sviesta, 1 tējkarote ķimeņu, citronskābe, sāls, cukurs pēc garšas.

Galda bietes novāra, nomizo un sarīvē uz smalkās sakņu rīves vai izmaļ gaļas mašīnā. Parasti pēc biešu sasmalcināšanas rodas lieka sula, kuru nolej.

Katliņā izkausē sviestu, pievieno sarīvētas bietes, ķimenes un pēc garšas sāli, cukuru un citronskābi. Biešu masu sautē aptuveni 10 minūtes.
Karstu masu sapilda dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē — 0,5 litru burkas 75 minūtes un litra burkas — 110 minūtes.
Pēc sterilizēšanas burkas noslēdz un kā parasti atdzesē. Aromātiskāku biešu kaviāru iegūst, ja citronskābes vietā lieto sarīvētu citrona miziņu un tā sulu.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt