Bez čaumalas vārītas olas

Sastāvs: 4 pers. 8 olas, karote etiķa, 11 ūdens, sāls.

Pagatavošana

Lēzenā katlā ielej ūdeni, piemet sāli un pielej mazliet etiķa, kad ūdens sāk vārīties, iesit olas un 3—4 min. vāra uz palēnas uguns. Kad olbaltums sarucis, olas izņem un uz brīdi ieliek aukstā ūdenī, tad apgraiza, pārkaisa ar sāli un pasniedz galdā pie skābeņu vai spinātu viruma, vai arī liek uz taukos vai sviestā sabrūninātām maizes šķēlītēm un pārlej ar tomātu, vēžu, sakņu vai kādu citu mērci. Katlam jābūt pietiekoši lielam, lai iesistās olas nesaliptu viena ar otru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt