Baraviku buljons I

Sastāvs: 250 g kaltētu baraviku, 125 g grūdeņu, 60—75 g sviesta, 125 g skāba krējuma, 1 citrons, sāls.

Pagatavošana

Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl kādus 3 l auksta ūdens un uzliek baravikas 1 stundu vārīties, bet pēc tam sēnes sakapā un ieliek atpakaļ buljonā, pieliek klāt iepriekš noskalotus grūdeņus un sāli un visam vēl ļauj kādas 1,5 stundas vārīties. Buljonu izberž caur sietu, vēlreiz uzvāra ar sviestu un skābu krējumu un tad pārlej buljona bļodā pāri nomizotam, šķēlēs sagrieztam citronam, kam izlasa sēklas. Galdā buljonu pasniedz ar kāpostu pīrāgu vai ar grauzdētiem maizes gabaliņiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt