Aveņu ievārījums

Sastāvs: Avenes — 1 l, ūdens — 1/4 glāzes, cukurs — 1

Pagatavošana

Avenes izlasa, saber traukā kārtām ar cukuru un atstāj 12st. vēsā vietā. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupā. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotās ogas un uz lēnas uguns vāra, līdz ogas kļūst tumšākas. Pa vārīšanas laiku ievārījumam nosmeļ visas virsū radušās putas. Gatavās ogas ar putu karoti izņem no sīrupa un novieto uz trauka plānā kārtā. Kad visas ogas tādā veidā izvārītas un sīrups ievārīts līdz vajadzīgam biezumam, savieno sīrupu ar ogām. Visu atdzesē un aukstu sapilda labi iztīrītās stikla burkās.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt