Aukstā zupa ar kvasu “Okroška”

Sastāvs: Kvass 1l, desa vai gaļa 300gr, kartupeļi 5gb, olas 5gb, redīsi 10gb, gurķi 4gb, loki 1buntīte, dilles 1buntīte, sāls un pipari pēc garšas. 

Pagatavošana

Novāra kartupeļus ar mizu sāls ūdenī, nokāš un atdzesē, tad nomizo un griež mazos kubiņos.  Novāra desu vai gaļu un griež mazos kubiņos.  Novāra olas labi cietas, atdzesē aukstā ūdenī, noloba un sarīvē uz vidējas rīves.

Gurķus un redīsus noskalo, nosusina, nomizo un griež smalkos kubiņos. Lokus ar dillēm noskalo, nosusina un smalki sagriež.

Visas sagatavotās sastāvdaļas ievieto traukā, pārlej ar kvasu, pievieno garšvielas un pārmaisa. Liek dzesēt ledusskapī - pasniedz atdzesētu. Labu apetīti!

aukstā zupa ar kvasu - okroška
aukstā zupa ar kvasu - okroška

 

 

 

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt