Aukstā biešu zupa

Sastāvs: 1/2 l ūdens, 1 neliela biete vai 1/2 l burciņa marinētu biešu, 2 vārīti kartupeļi, 1 cieti vārīta ola, 2 cīsiņi vai liesa vārīta vai cepta gaļa, 1 gurķis, 2 ēd.k. sasmalcinātu loku, sāls, 1/2 tēj.k. sinepes, 1 tēj.k cukura, 1 ēd.k. sasmalcinātu diļļu, citu zaļumu.

Pagatavošana

Notīrītu bieti sagriež salmiņos vai sarīvē skaidās, pārlej ar ūdeni, pievieno nedaudz citronskābes, izvāra, atdzesē. Bļodā ieber lokus, pieliek sāli un ar karoti saberž, līdz loki kļūst mīksti.

Vārītos kartupeļus saspiež vai sarīvē, samaisa ar olas dzeltenumu, lokiem, sinepēm un maisot atšķaida ar biešu novārījumu var marinādi. Gurķus sīki sagriež un kopā ar sasmalcinātiem gaļas produktiem un dillēm pievieno zupai. Pēc vajadzības zupai pieliek sāli, cukuru, etiķi.

Pasniedzot katrā porcijā liek skābu krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt