Augļu želeja

100 g svaigu augļu, 100 g ūdens, 25 g cukura, 3 g želatīna, 15 g salda krējuma.

Ābolus, bumbierus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež sēklotni, plūmes liek verdošā ūdenī, patur, līdz miziņa iesprēgā, tad no verdoša ūdens izņem, liek aukstā ūdenī, lai atdziest. Pēc tam miziņu novelk, plūmes pārdala uz pusēm un izņem kauliņus. Sagatavotos augļus katru atsevišķi vāra cukura sīrupā, laii augļi būtu mīksti, bet ne izjukuši. Sīrupam pievieno uzbriedinātu želatīnu, izšķīdina un izkāš caur divkārt salocītu marli. Ja sīrups nedzidrs, tad to dzidrina ar olas baltumu. Augļus kārto trauciņos, pārlej sīrupu, novito vēsā vietā, lai sarec. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt