Asie dārzeņu salāti

3 kg tomātu, 150 g sīpolu, 200 g seleriju sakņu. 100 g pētersīļu sakņu, 160 g cukura, 90 g sāls, 1/2 tējkarotes sarkano piparu, 1/3 paciņas melno piparu, 75 g 70% etiķa esences, 100 g zaļumu.

Sarkanus tomātus, sīpolus, pētersīļu un seleriju saknes nomazgā, notīra un sagriež 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Sagatavotos dārzeņus saliek katliņā, pievieno garšvielas, cukuru, sāli, sarkanos un melnos piparus, visu saturu sautē uz lēnas uguns 50 min. Tad pievieno etiķa esenci un sīki sagrieztas pētersīļu un seleriju lapas un turpina vārīt 30 min, maisot ar koka karoti, lai salāti nepiedeg. Salātiem vārīšanas beigās jābūt pietiekami bieziem. Verdošus salātus sapilda karstās burciņās, nosien ar celofāna vai pergamenta papīru. Var noslēgt arī ar plastmasas vāciņiem. Salāti labi uzglabājas bez sterilizēšanas. Ar šo devu var piepildīt astoņas 200 g burciņas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt