Ar siļķi pildītas bietes

Sastāvs: 4 nelielas sarkanās bietes. Marinādei: etiķis, ķimenes, cukurs, sāls. Pildījumam: 1 neliela siļķe, 1 sīpols, 1 ābols, 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes, zaļumi, 1 vārīta ola.

Pagatavošana

Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda.

Pildījums: nomērcētu, sakapātu vai samaltu siļķi sajauc ar sarīvētu sīpolu, ābolu, sakapātu olu, krējumu vai majonēzi. Pildījumam var izmantot arī citādas masas, piemēram, marinētu sēņu, sīpolu, krējuma pildījumu, cepeša, mārrutku, ābolu un krējuma masu.

Pildītās bietes rotā, uzliekot piciņu krējuma, apkaisot ar kapātiem zaļumiem vai uzspraužot zaļumu zariņus. Bietes pasniedz kā priekšēdienu lielās pusdienās vai kā patstāvīgu ēdienu aukstajā un bufetes galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt