Ar siļķēm pildīti kartupeļi

Sastāvs: 8 kartupeļi, 2 ēdamkarotes taukvielu. Pildījumam 1 siļķe, 1 sīpols, 1 ola, 4 ēdamkarotes skāba krējuma.

Pagatavošana

Vienāda izmēra apaļus kartupeļus nomizo, tiem nolīdzina pamatnes un izdobj vidu, tad viegli sāļā ūdenī nedaudz apvāra. Kartupeļus uzliek uz sieta tā, lai iztecētu ūdens, pēc tam kartupeļus piepilda. Pildījumam nomērcētas siļķes iztīra, atdala no asakām un samaļ vai smalki sakapā kopā ar sīpolu, pievieno skābu krējumu, olu. Ar masu pildītus kartupeļus liek ugunsdrošā stikla veidnē, pielej nedaudz šķidruma un cep cepeškrāsnī, palaikam aplaistot ar šķidrumu vai pārlejot ar krējumu. Gatavos kartupeļus pasniedz ar mērci, salātiem.

Please wait...

Atbildēt