Ar mizu cepti pildīti kartupeļi

Sastāvs:

Pagatavošana

1. Lielus kartupeļus izcep, pārgriež gareniski uz pusēm un uzmanīgi, lai nesabojātu miziņu, ar tējkaroti izņem daļu mīkstuma. To rūpīgi saspaida vai izberž caur sietu, pievieno mazliet sviesta, sāli, pienu, saldu krējumu vai olu dzeltenumu, masu saputo, liek atpakaļ kartupeļos (viegii, nepiespiežot un virsmu nenolīdzinot). Kartupeļus liek pannā un cep cepeškrāsnī, līdz virsiņa viegli dzeltena.

2. Kartupeļus pēc nomazgāšanas sadursta ar dakšiņu, pēc izcepšanas nogriež «vāciņu», izņem daļu mīkstuma, samaisa to ar sviestu vai biezu krējumu, pieliek sāli, ķimenes, saputo, masu pilda atpakaļ kartupeļos, pārkaisa ar maltiem sarkanajiem pipariem un vēlreiz cep.

3. Ar mizu izceptiem kartupeļiem nogriež «vāciņu», izņem daļu kartupeļu masas, ieliek piciņu sviesta, tad iesit olu, pārkaisa ar rīvētu sieru, rīvmaizi, cep cepeškrāsnī, līdz olas baltums sarecējis.

Please wait...

Atbildēt