Ar ābolu pildītie kartupeļi

Sastāvs: 8 kartupeļi, 2 olas, rīvmaize, taukvielas. Pildījumam: 1 skābs ābols, 1 seleriju sakne, krējums, sāls, cukurs, zaļumi.

Pagatavošana

Kartupeļus notīra, Izdobj, nolīdzina pamatni, vāra ne gluži mīkstus, uz sieta notecina, apžāvē. Olas sakuļ, rīvmaizi izsijā, taukus sakarsē. Kartupeļus apviļā olā, tad smalkā rīvmaizē, liek dziļā tauku peldē un cep brūnus. Ar putukaroti izņem, uz sieta notecina, atdzesētus piepilda. Pildījumam svaigu vai apvārītu seleriju un ābolu sarīvē skaidās, pieliek ar sāli samaisītu krējumu, cukuru un sasmalcinātus zaļumus. Rotā ar sarkanu ābolu šķēlītēm.

Please wait...

Atbildēt