Aprikožu ievārījums

Sastāvs:2kg aprikožu, 2kg cukurs, 0,5l ūdens.

Pagatavošana

Aprikozes pārlasa, noskalo, griež uz pusi, izņem kauliņus.

Pagatavo sīrupu: Lej katlā ūdeni, pieber cukuru – vāra sīrupu, ik laikus apmaisot, lai cukurs izkūst un sīrups nepiedeg. Līdz ko sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagatavotās aprikozes, pagaida lai uzvārās un 5min. vēl turpina vārīt, pārmaisot ar koka karoti, ņem nost no uguns un uz 4-5 stundām atstāj suloties.

Tad atkal liek vārīt un līdz ko sāk vārīties 5min. Pavāra apmaisot un ņem nost no uguns, atstāj suloties uz 5-6 stundām.

Trešo reizi atkal liek vārīt, līdz uzvārās un turpina vārīt 5min. apmaisot.
Slēdz ārā uguni un pilda iepriekš sagatavotās burciņās, kuras uzreiz vāko ciet.

Aprikožu ievārijums
Aprikožu ievārijums
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt