Apelsīnu zupa

Sastāvs: 5 apelsīnus, 2 l ūdens, 125 g cukura, sāls, 60 g sausiņu, 1/2 l baltvīna, 3 olu dzeltenumi, grauzdētas maizītes.

Pagatavošana

Vienam apelsīnam noloba plānu kārtiņu mizas dzeltenumu un to vāra apm. stundu ar 2 l ūdens, tad nokāš, pieliek cukuru, sāli un grūztus sausiņus, un visu vēl vāra apm. 15 min., tad piejauc vīnu un cukurā ieberztu 3 apelsīnu mizu un sulu un buljonu satumina ar olu dzeltenumu. Traukā ieliek sviestā ceptas baltmaizītes un divu apelsīnu šķēlītes, pārlej gatavo zupu un tūliņ pasniedz galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt