Apceptas nieru maizītes

Sastāvs: 50 g baltmaizes, 5 g sviesta, 50 g nieru, 10 g tauku, 10 g sīpolu, 10 g burkānu, 5 g pētersīļu, garšvielas

Pagatavošana

Nieres pārgriež gareniski uz pusēm, liek etiķa ūdenī (1 l ūdens, 2 ēdamkarotes etiķa) un mērcē aptuveni 25 minūtes. Tad noskalo, nosusina, sagriež gabaliņos, liek sakarsētos taukos un apcep. Pielej nedaudz buljona, pieliek sagrieztus sīpolus, burkānus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas un sautē, līdz nieres gatavas. Pēc tam samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā, pievieno šķidrumu, kurā nieres sautējušās, un saputo, lai masa būtu vienmērīga, mīksta. Sagatavoto nieru masu uzliek ar sviestu pārziestām baltmaizes šķēlītēm un cepeškrāsnī apcep gaiši brūnas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt