Aknu pastēte ar speķi

Sastāvs: 100 g aknu, 10 g dūmota speķa, 10 g sīpolu, 5 g pētersīļu, garšvielas, sāls, 10 g sviesta, 1/5 citrona.

Pagatavošana

Aknām noņem plēvi un sagriež nelielos gabaliņos. Dūmotu speķi sagriež, liek katliņā un apcep. Tad pieliek aknas un apcep brūnas. Pēc tam pievieno nedaudz ūdens vai buljona, notīrītas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un sautē, līdz pārgrieztas nav vairs sārtas. Tad tās kopā ar speķi 2-3 reizes gaļas mašīnā samaļ, lai iegūtu pēc iespējas vienveidīgu masu. Masu pēc sasmalcināšanas vēl var izberzt caur smalku sietu. Aknu masai pievieno šķidrumu, kurā aknas sautējušās, samaisa un pēc tam saputo ar sviestu, citrona sulu vai sarīvētu muskatriekstu. Saputoto masu liek lēzenos traukos, izvedo konusveidā, nolīdzina un izgrezno ar saputotu sviestu, zaļumiem. Aknu pastēti var likt arī aukstā ūdenī izskalotās mazās veidnītēs vai tasītēs. Pirms pasniegšanas pastēti no veidnītēm izgāž piemērota lieluma lēzenā trauciņā un izgrezno.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt