Adžika ar kabačiem

Kabači 3,5kg, tomāti 1,5kg, burkāni 600gr, eļla rafinētā 200gr, etiķis 9% 100ml, paprika 600gr, ķiploki 5gb, cukurs 1/2 glāzes, sāls 2-3ēd.k., sarkanie pipari 2tēj.k.

Visus dārzeņus noskalo, notīra(kabačiem izņem sēklas) un samaļ, liek katlā vārīt pievienojot eļļu un garšvielas. Vāra ik pa laikam apmaisot, līdz iegūta vienlīdziga masa(apm 30min), tad pievieno etiķi un caur ķiploku spiedi ķiploku, turpina vārīt apmaisot vēl 5-10min. Gatavo adžiku pilda iepriekš sagatavotās burciņās, aizvāko un liek uz vāciņa. burciņas apsedz ar segu. Līdz viss atdzisis, novieto glabāt vēsā vietā. Izmanto kā piedevu gaļas ēdienam. Labu apetīti!

adžika no kabačiem
adžika no kabačiem

 

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt