Ābolu adžika

1 kg Skābi, zaļi āboli, 1 kg burkānu, 1 kg sīpolu, 2,5 -3 kg tomatu, 1 kg saldo piparu, 250 gr. ķiploki, 2 gb. sarkanais pipars, 120 gr. cukurs, 1 glāze saulespuķu eļļas, sāls pēc garšas.

Ābolus nomazgā, griež uz pusēm, izņem serdi un maļ gaļas maļamajā mašīnā, Mazgājam un attīrām atlikušos augus t.i. saldo piparu, burkānus, tomātus. Griežam tīkamos gabalos un arī maļam gaļas maļamajā mašīnā, sīpolu smalki smalki sagriežam. Visu jaucam kopa un kārtīgi apmaisām un liekam vārīties uz lēnas uguns. Vāram apmēram 40 min. Pievienojam vārāmai masai beigās attīrītus smalcinātus ķiplokus un sarkano piparu. Pārmaisot vēl mirkli pavāram. apm. 10 min. Viss gatavs. Iegūto ābolu adžiku pildām iepriekš karsētas burkās un vākojam ciet. Uzglabā vēsā vietā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt