Ābolkūkas

Sastāvs: 250 g kviešu miltu, 150 g sviesta, 1/2 olas, 100 g ūdens, sāls, 0,5 g citronskābes. Pildījumam: 1 kg ābolu, 200 g cukura, kanēlis.

Pagatavošana

Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē cepemās plātes, kas pārziesta ar ūdeni, ar naža galu izdur caurumiņus, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā, līdz mīkla gaiši brūna, kārtaina. Gatavo plāksni atdzesē, pārgriež uz pusēm. Vienu pusi pārziež ar ābolu biezeni, uzliek otru un piespiež. Pec tam ar asu nazi sagriež gabaliņos un pārkaisa pūdercukuru. Ābolu biezenis: Ābolus sasmalcina, liek katlā, pārlej nedaudz ūdens un savāra. Tad izberž caur sietu, lai atdalītu miziņas un sēkliņas. Masai pievieno cukuru, kanēli un savāra.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt