Āboli mīklā

Sastāvs: 8 āboli, 1 glāze miltu, 1 glāze piena, 5 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, rozīnes vai marmelāde, citrona miziņa.

Pagatavošana

Ābolus nomizo, izņem serdes, piepilda ar marmelādi vai rozīnēm, liek uz ietaukotas pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē. Miltus sajauc ar pienu, pievieno 50 g izkausēta sviesta un visu kopā maisot karsē uz lēnas liesmas, līdz izveidojas mīklas kamols un tā atdalās no katla malām. Pārējos 50 g sviesta, cukuru un olu dzeltenumus puto, pievieno sarīvētu citrona miziņu. Saputoto masu iemaisa karstajā mīklā. Pēdējos iecilā stingri saputotus olu baltumus. Ar šo mīklu pārklāj ābolus un cep mērenā siltumā. Ēdienu pasniedz karstu vai atdzesētu ar pienu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt